TOP 6 vállalkozói hiba könyvelői szemmel

Szeretnéd, hogy a vállalkozásod rendben legyen? Legyél összhangban a könyvelőddel, és dolgozzatok együtt: ő elintézi a könyveléssel kapcsolatos teendőket, te pedig tájékoztatod minden őt érintő kérdésben, betartod a határidőket és egyszerre viszed el a számlákat. Így végre nyugalom költözhet a vállalkozásodba! 

Lássuk tehát, mire érdemes odafigyelned! TOP 6 vállalkozói hiba könyvelői szemmel:

1. Nem egy helyen tartod a számláidat, a vállalkozással kapcsolatos papírjaidat, sosem rendszerezed őket, ezért megesik, hogy egy-kettő elkallódik.

2. Nem tartod be a határidőt, és késve viszed el a számlákat a könyvelőhöz, például amikor adóbevallást kell készítenie.

3. Értesítőt kapsz valamelyik hivatali szervtől, és nem szólsz róla; a következő havi számlákkal együtt juttatod el a levelet a könyvelődhöz, és csak akkor derül ki, hogy már rég lejárt a kiszabott határidő! Az értesítő lehet elmaradt befizetés, le nem adott nyilatkozat, adatbekérő nyomtatvány, amelyeket a kézhezvételtől számított 15 napon belül kellene leadni.

4. Nem tartod be az előre megbeszélt időpontokat, nem szólsz a könyvelődnek, ha le kell mondanod a találkozót. Legközelebb pedig a nagy rohanás miatt elfelejtesz bejelentkezni, sőt még a határidő is sürget, és mindent azonnal kellene intézni.

5. Nem tartasz rendet a postafiókodban, és annyi csatornán kommunikálsz a könyvelőddel, amennyin lehetőséged van. Pedig sokkal könnyebb lenne visszakeresni az információkat, ha csak a megbeszélt helyen (e-mailen, Messengeren) tartanátok a kapcsolatot.

6. Nem figyelsz a könyvelőd intéseire! Például, amikor szól, hogy ha nem lesz vásárlási számlád a következő hónapban, akkor áfát kell fizetned. A figyelmeztetéseket mindig jegyezd fel a határidőnaplódba, hogy még véletlenül se feledkezz el róla! 


Segíthetek még valamiben?

Ha rám bízod a könyvelést, nyugalom költözik a vállalkozásodba.

Várom hívásodat vagy e-mailedet az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

telefon: + 40 733 94 11 42

e-mail cím: office@sarkikonyvelo.ro