Mit intézhetsz online vállalkozóként?

Minden egyéni vállalkozóként készített adóbevallást be lehet nyújtani online. A Pénzügy oldalán kell nyitnod egy SPV-t, vagyis egy Spatiu Privat Virtualt (Egyéni Virtuális Tér), és a regisztráció után (egy formanyomtatványt kell kitöltened) bármikor küldheted az adóbevallást. Itt még azt is nyomon lehet követni, hogy mennyi adót fizettél be, mennyi elmaradásod van, sőt az oldal még értesítést is küld arról, hogy mekkora az összeg, amelyet rendezned kell. 

A Saját Virtuális Tér lehetőségeiről ebben a bejegyzésemben írtam bővebben. 

Fontos megemlítenem, hogy az adóbevallás kitöltésekor különös tekintettel kell lenni az adózási típusra. Tehát, hogy fix adózású (norma de venti) vagy valós adózású (sistem real) a vállalkozásod. Emellett figyelni kell a jövedelem és a költség helyes értékére is. Mindig ellenőrizd! 

Továbbá, ha igazolásra van szükséged (például jövedelemigazolás, adóigazolás), azt is kérheted ezen a rendszeren keresztül. A kérés kitöltése után, már le is töltheted és ki is nyomtathatod. 

Szintén könnyedséget jelent, hogy az adóbefizetést is intézheted otthonról utalással, és nem szükséges csak ezért bemenned a Pénzügyre. Azonban, ha valami változás történik a vállalkozásban (lakcímcsere, tevékenységi kód változása stb.), azt csak személyesen lehet elintézni a hivatalokban. 

Segíthetek még valamiben? 
Várom hívásodat vagy e-mailedet az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 
telefon: + 40 733 94 11 42 
e-mail cím: office@contabnet.ro